Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2020'yi Hemşire ve Ebe Yılı ilan etti
20 Ocak 2021

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2020'yi Hemşire ve Ebe Yılı ilan etmiştir. DSÖ tarafından daha önce herhangi bir mesleği vurgulamak için bir yıl ilan edilmemiştir. Hemşirelik ve ebeliği çok özel bir şekilde konumlandırarak 2020 yılı itibari ile dünyaya hemşirelerin neler yaptıklarının önemine dikkat çekmek, hemşireliğe yeni bir bakış açısı kazandırmak, hemşirelik mesleğinin evrenselliğine ve insan sağlığına benzersiz katkılarını tüm dünyaya göstermek hedeflenmektedir.
 COVID-19 küresel salgını odağımızı ve önceliğimizi hızla değiştirirken; dünyada ve ülkemizde hemşirelerin sağlık profesyonelleri içerisinde etkisini ve değerini görünür kılmaya ve artırmaya yardımcı olmuştur. DSÖ verilerine göre dünyada 28 milyon civarında  hemşire bulunmaktadır. Ayrıca bu işgücünün yüzde 80'ini kadınlar oluşturmaktadır. Her ne kadar hemşirelik kadın meslek grubu olarak düşünülse de erkek hemşirelerimiz de bu sistemin bir parçasıdır.
Bu kapsamda hastanemizde 10 yılı aşkın süredir hizmet veren erkek hemşiremiz sayın Hacı Nas beyin hem hemşireler gününün hem de doğum gününün aynı tarihler de olması  nedeniyle hastane yöneticilerimiz ve çok değerli emniyet mensuplarımızın katılımı ile evinde ziyaret edilip; bu iki özel günü de  kutlandı. Organizasyona destek veren il emniyet müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunarız.

• WhatsApp Image 2020-05-17 at 03.46.11.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-05-17 at 03.46.10.jpeg